Blogaholic
Logga in
·
Styr upp en egen blogg

Grannen tog min tvättid, eller vice versa.

Nu ska jag berätta om en underlig händelse som jag och Krippe (mina nya roomie) för ett tag sedan. Den satte väl inga direkta spår i mitt fortsatta liv, men det lämnade mig förundrad över vad som precis hade hänt, och om vi hade blivit blåsta av en gammal tant (ev. kvinna modell äldre).

Vi hade bokat tvättstugan, och hade tagit vårt pick&pack och gått ner och förberett oss på bästa tänkbara sätt. I detta bästa tänkbara sätt ingår att hämta ett litet lås, som dels används för att boka tid, men även för att låsa tvättstugan.. Detta lås hämtar man alltså från bokningstavlan, och sätter sedan fast i dörren till tvättstugan. Inget vidare avancerat moment, som man gör utan att använda särskilt mycket av sin hjärnkapacitet. Men p.g.a. av att det krävs så lite hjärnkapacitet skulle detta moment bli förödande för vår fortsatta tid i stugan den dagen.

Efter att en runda avklarats anländer vi till tvättstugan igen för att slänga in i torkskåpet och fortsätta. Väl vid tvättstugan bemöts vi av upprörd tant som uppenbarligen vill oss något.

- Eeeehh, ni har ta't min tvättid, fräser hon ut.

- Eeeehh har vi? frågar jag helt förskräckt.

Hon visar upp sitt lås, och menar att hon precis tagit den ur bokningstavlan för att tvätta. Fan vilket sammanträffande, det har vi med, tänkte jag, men fick endast ur mig:

- Åh nej, vi måste ha tagit fel på datumet.

Krippe höll sig mest bara tyst, som en åskådare på Brommapojkarnas läktare.

Så vi fick skynda oss och plocka ihop allt vi hade, och de tre andra lassen med kalsipper, strumpor och svettiga t-shirts fick fortsatta dagen i befintligt skick.

Men när vi kommer upp till lägenheten igen brister Krippe ut:

- Alltså... Vi hade inte tagit fel datum. Nästan helt säker.

Så frågan är alltså ifall tanten bara behövde tvätta, och tänkte att hon kunde blåsa bort två ovana spolingar, som inte står lika högt i rang som henne i hyresbostäders lokaler. Var hon en sorts tvättstugors mastermind? Så många frågor som uppstår. Har hon gjort så här förut? Kommer det hända oss igen, eller skiftar hon offer från gång till gång? Dokumenterar hon vilka som innehar vilka bokningslås? Behövde hon ens tvätta? Jag skymtade faktiskt ingen tvättkorg.

Jag har inte stött på denna tvättstugors Eva Braun igen, så mina frågetecken och teorier kommer antagligen förbli just sådana. Men någon borde slå henne, eller åtminstone säga till henne på skarpen...

Ciao!

Ps. Tog en Magazinet-utdelare på bar gärning häromdagen. Han pratade inte svenska, så han förstod inte innebörden med lappen på min dörr, där det står "Magazinet, nej tack". Hehehehe.. Skön kille i alla fall =)

Publicerat klockan 18:31, den 11 november 2010
Postat i kategorin Livsstil och taggat som tvätt, tvättstuga, granne, magazinet
Dela med dig på Facebook, MySpace, Delicious

Det finns 1 kommentar

#1 postat av fredric (fredric)
klockan 16:39, den 13 november 2010
Skaffa ett extralås.

Skriv en kommentar

Namn
Email
Bloggadress
Vad blir sex plus fem? (Svara i siffror.)
Kommentar
Laddar captcha...
Om den inte laddar, var god inaktivera av Adblock!
För att publicera en kommentar måste du verifiera vår Captcha. Den använder under några sekunder en del av din processor för att bekräfta att du inte är en bot.